Als je website maar goed zit

Nederlandse Kappersakademie

Garant voor kwaliteit

Waar volg je je training als je zeker wil zijn van een baan als kapper? Bij de Nederlandse Kappersakademie! Niet alleen het grootste opleidingsinstituut voor kappers in Europa, maar hier kun je terecht voor een praktijkgerichte opleiding in een van de eigen salons. Ervaren docenten volgen continu trainingen en staan garant voor kwaliteit. Als student van de NKA ben je automatisch erg gewild op de arbeidsmarkt.

Bigger, better, faster

Logischerwijs waren wij erg enthousiast toen de NKA ons benaderde voor het beheer en de doorontwikkeling van hun website. Samen met ons zusterbedrijf Online Marketeers werden wij voor de uitdaging gesteld om naast hun online marketing, de website technisch up-to-date te houden, uit te breiden én te verbeteren.

Solide basis

Wanneer je een bestaande website overneemt, gaat dit altijd samen met bepaalde uitdagingen. Is de code op een goede en begrijpelijke manier geschreven? Welke elementen zijn absoluut noodzakelijk voor een goede werking van de website (denk aan het maken van een online afspraak) en hoe kunnen we dit goed in beheer nemen? We begonnen met een degelijke verkenning van de omgeving en een advies voor een passende server. Vervolgens gaan we de user experience (de gebruiksvriendelijkheid van de site) sterk verbeteren op basis van de customer journey.

Vlekkeloos traject

De rol van het team van de klant was zeker niet onbelangrijk. In eerste instantie ging het namelijk om een puur technisch beheervraagstuk. Vervolgens natuurlijk over de verbetering van de user experience en de conversie (het tot actie overgaan van de bezoeker). We weten uit ervaring dat het niet makkelijk is om de regie over te dragen aan de experts, maar de NKA vertrouwt volledig op onze expertise, met een vlekkeloos traject als resultaat. Zo was er geen downtime na de migratie en werden ook de online marketingdoelen snel gerealiseerd.

Hoge scores en snelle respons

Bijkomend gunstig effect is dat de oorspronkelijke investering die de NKA al gedaan had in hun website en waarop wij hebben verder gewerkt, niet verloren is gegaan. Door stapsgewijs te vernieuwen en te verbeteren hoeft de NKA geen volledig nieuwe investering te doen. Daarnaast zorgt onze partner Online Marketeers onder andere voor een veel snellere responstijd binnen de pagina’s. Dit resulteert ook nog in een hogere score in organisch zoekverkeer. Doelstellingen behaald!

Tablet kalibra

Bekijk ook:

Nieuwe website: flexibel en gebruiks­vriendelijk

Kalibra